2010-05-19 16:52:23• hírek • X

Terhestorna és aquatréning kismamáknak

Az rendszeres sport elengedhetetlen része az egészséges életmódnak, és a várandóság ideje alatt sincs ez másképp. A Mam School-ban most kedvezményes áron sportolhatnak a kismamák, ahol ingyenes felkészítő program várja a leendő anyukákat.

A terhestorna ma már igen kedvelt és elterjedt mozgásforma a kismamák körében, mivel segít szembesülni a várandóság ideje alatt fellépő számos testi és lelki problémával. A torna nem csak a fájdalmakat enyhíti, hanem segít felkészülni a szülésre, mivel pont azokat az izmokat mozgatja meg, melyre a szülés alkalmával szükség lesz. Tomsa Paula oktató és bába irányításával a tornaórák során légzési technikákat sajátíthatnak el, valamint csökkenthetik a terhességi csíkok kialakulását. Ezenkívül a torna segíti a vérkeringést is. A terhestorna nem csak a fizikai, hanem a lelkiállapotra is jó hatással van. Csökkenti a szorongást, a stresszt, és megelőzi a depresszió kialakulását.

Az érdeklődőknek 16 hetes kortól egész a szülés várható időpontjáig ajánlott ellátogatniuk a Mam School-ba (Scoala Mamei), ahol most kedvezmények várják a sportolni vágyó kismamákat.  Egy alkalom ára  20 lej, egy havi bérlet pedig 150 lejbe kerül, ami heti két alkalmat és ingyenes felvilágosító tanfolyamot foglal magába. A szülés előtti felvilágosító tanfolyam ára egyébként 50 lej. A terhestorna hétfőn 5-6-ig, és 6-7-ig tart, valamit csütörtökön ugyanebben az időpontban zajlik az I. C. Brateanu utcán  (Bejárat az Eugen Lovinescu utcáról).


Terhestorna kismamáknak
A terhestorna igen kedvelt a  kismamák körében


A kismamák az oktató irányításával a városközpontban található Dana Hotel uszodájában az aquatréninget is kipróbálhatják, mely szintén nagyon népszerű lett a kismamák körében. A változó elemekből álló vízi torna elsősorban a fittség és a lelki harmónia megtartására alkalmas. A terhesség ideje alatt kifejezetten jó szolgálatot tesz. A vízben történő mozgás segít abban, hogy az úszó tudatosabban érezhesse testét. A várandóság idején a hátizomzatra, az alsó végtagok izmaira és ízületeire több terhelés jut, ami vízben jelentősen lecsökken, a fokozódó anyagcsere pedig meggátolja az elhízást.

A hatásos vízi tornára hetente egy alkalommal van lehetőségük a kismamáknak. Egy bérlet ára 100 lej, de aki a terhestornát és az aquatréninget is egy időben szeretné űzni, annak ez most mindössze csak 200 lejbe kerül.
További információért a 0745-021-266-os telefonszámon érdeklődhetnek.


A torna különböző problémákkal segít szembesülni
A kismamatorna különböző problémákkal segít szembesülni


Felkészítő, ismertető órák kismamáknak
Felkészítő, ismertető órák kismamáknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: